Τρία χρόνια δημιουργίας,
Τρία χρόνια Προγραμματισμού ηλεκτρονικών παιχνιδιών ...
Και όλα αυτά ... στο 3ο ΓΕΛ Βέροιας ...
(Αφιερωμένο σε όλους τους μαθητές μου που εργάσθηκαν σκληρά για τη δημιουργία τους ...
και σε όσους ... επιθυμούν ... να συνεχίσουν την ... παράδοση ...)
1. Space Escape
Το παιχνίδι "Space Escape”, δημιουργήθηκε από τον μαθητή Σπύρο Κούγια, κατά το σχολικό έτος 2016 - 2017. Πρόκειται για ένα Arcade space shooter, του οποίου σκοπός είναι η συλλογή πόντων, ώστε να γίνει εφικτή η δημιουργία ενός τέτοιου σκορ που θα ξεπερνάει τις επιδόσεις των άλλων παικτών. Για να πάρει πόντους ένας παίκτης, θα πρέπει να καταστρέψει τα εχθρικά διαστημόπλοια που επιτίθενται στο δικό του σκάφος. Τα αντίπαλα διαστημόπλοια, μπορούν να είναι εξοπλισμένα με λέιζερ ή προσπαθούν να συγκρουστούν (contact) με τον παίκτη.
Το προγραμματιστικό περιβάλλον που χρησιμοποιήθηκε είναι το GameMaker Studio Standard Edition στην έκδοση 1.4. Χρησιμοποιεί την δικιά του γλώσσα προγραμματισμού που είναι αρκετά απλή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους πιο άπειρους χρήστες.
Δείτε το τρέιλερ του παιχνιδιού, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ή στην αρχική εικόνα …
https://drive.google.com/file/d/0B0VRiynUCSZ3LU1tLVRjdWI5Mzg/view
Για να "κατεβάσετε" το παιχνίδι, κάντε κλικ στον παρακάτω φάκελο:
2. A Prince's Tale
Το παιχνίδι "A Prince's Tale”, δημιουργήθηκε από τον μαθητή Ιωάννη Λυκόπουλο, κατά το σχολικό έτος 2016 - 2017. Είναι ένα hack’ n’ slash adventure παιχνίδι, στο ο παίκτης καλείται να φθάσει από το πρώτο επίπεδο μέχρι το τελευταίο Boss Battle (μάχη με πολύ δυνατό αντίπαλο). Σε όλη τη διαδρομή θα έχει μπροστά του διάφορους εχθρούς, που θα πρέπει ή να τους αποφύγει ή να τους πολεμήσει παίρνοντας έτσι περισσότερους πόντους. Το παιχνίδι περιλαμβάνει (Χ4) επίπεδα με διαφορετικά θέματα, καθένα από τα οποία έχει από ένα μυστικό επίπεδο, κρυμμένους θησαυρούς που παρέχουν ακόμα περισσότερους πόντους και τέλος powerups (αντικείμενα που αναβαθμίζουν τον παίκτη) σε όλη την υπόλοιπη του διαδρομή.
Το προγραμματιστικό περιβάλλον που χρησιμοποιήθηκε είναι το GameMaker : Studio Standard Edition στην έκδοση 1.4. Το GameMaker είναι μια μηχανή παιχνιδιού με πρωτίστως δυνατότητες δημιουργίας παιχνιδιών δύο διαστάσεων (2D). Για τη δημιουργία του παιχνιδιού χρειάστηκαν συνολικά 110+ ώρες δουλειάς περίπου.
Δείτε το τρέιλερ του παιχνιδιού, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ή στην αρχική εικόνα …
https://www.youtube.com/watch?v=Z_e9CDpuyXA
Για να "κατεβάσετε" το παιχνίδι, κάντε κλικ στον παρακάτω φάκελο:
3. Paths of Silence
Το παιχνίδι "Paths of Silence”, δημιουργήθηκε από τους μαθητές Γεώργιο Παπαδόπουλο, Γεώργιο Κουτσιώφτη και Τραϊανό Σαμαρά, κατά το σχολικό έτος 2016 - 2017. Το παιχνίδι αυτό είναι βασισμένο σε ένα "σενάριο φαντασίας", που εξελίσσεται μέσα στο παιχνίδι. Ανήκει στην κατηγορία παιχνιδιών FPS (First Person Shooter) και είναι βασισμένο σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον γραφικών.
Η μηχανή γραφικών "Engine" στην οποία δημιουργήσαμε το παιχνίδι, είναι η "Unreal Engine" στην έκδοση 4.15. Χρειάστηκαν περίπου 4 μήνες δουλειάς, για την υλοποίηση - δημιουργία του παιχνιδιού.
Δείτε το τρέιλερ του παιχνιδιού, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ή στην αρχική εικόνα …
https://www.youtube.com/watch?v=hNXpxSx9GHc
Για να "κατεβάσετε" το παιχνίδι, κάντε κλικ στον παρακάτω φάκελο:
Το σχολείο μας συμμετείχε στη Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2016-2017, που διοργανώσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στις 3 και 4 Μαΐου 2017, στο Μεντρεσέ Τζαμί. Συνολικά τρία (Χ3) παιχνίδια παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους δημιουργούς τους - μαθητές του σχολείου μας. Τα παιχνίδια αυτά, δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων των Ερευνητικών Εργασιών και των Εφαρμογών Πληροφορικής της Α' τάξης. Στόχος μου, η ανάδειξη των προγραμματιστικών δεξιοτήτων των μαθητών μας!
1. Into the Woods (3D videogame)
Εργασία των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βέροιας (Β' τάξης, 2017-2018),
η οποία παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή,
στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας.
Κουτσιώφτη Γεώργιου
Παπαδόπουλου Γεώργιου
Σαμαρά Τραϊανού
Τσάλη Μαρία
Δείτε το τρέιλερ:
Κατεβάστε το παιχνίδι: Into the woods
2. Harmonic Fear (2D videogame)
Εργασία του μαθητή του 3ου ΓΕΛ Βέροιας (Β' τάξης, 2017-2018):
Λυκόπουλου Ιωάννη
Παρουσιάστηκε στη θεματική ενότητα: Gameland,
του 10ου Μαθητικού Συνέδριου Πληροφορικής.
Κατεβάστε το παιχνίδι: Harmonic Fear
Το 3ο ΓΕΛ Βέροιας, συμμετείχε το 2018 στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) στη Θεσσαλονίκη, με δύο εργασίες πέντε εξαιρετικών μαθητών, οι οποίοι κατασκεύασαν μόνοι τους (προγραμματιστικά), τα δύο πάρα πολύ όμορφα βιντεοπαιχνίδια που βλέπετε παραπάνω!
Εάν θέλετε να δείτε στιγμιότυπα από το 10ο Μαθητικό Συνέδριο,
τότε κάντε κλικ στο παραπάνω εικονίδιο ...
1. Οι πέντε Μάγοι (The five wizards)
Video Game (2D)
Παρουσιάστηκε στη θεματική ενότητα: Gameland,
του 11ου Μαθητικού Συνέδριου Πληροφορικής.
Μαθητές
Χαντζαρίδης Κωνσταντίνος, Αλμπανίδης Κωνσταντίνος
Περίληψη
Το παιχνίδι: "Οι 5 μάγοι (The five wizards)", βασίζεται σε μια ιστορία που επινοήσαμε. Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας χωρίς βίαιο περιεχόμενο, φτιαγμένο σε 2 διαστάσεις. Όλα ξεκινούν όταν οι πέντε φίλοι, αποκτούν μαγικές δυνάμεις αγγίζοντας μια περίεργη σφαίρα που βρίσκουν σε μια σπηλιά. Τη μαγική λάμψη που προκλήθηκε, κατάφεραν να την δουν και οι "κυνηγοί", μια ομάδα κακών που είναι αποφασισμένοι να βρουν την μαγική σφαίρα, όμως οι 5 μάγοι δεν θα τους αφήσουν. Τότε ξεκινάει και το παιχνίδι, όταν οι τέσσερις από τους πέντε μάγους εγκλωβίζονται από τους κακούς και ο ένας μάγος που έχει απομείνει, προσπαθεί να τους απελευθερώσει. Σκοπός του παιχνιδιού είναι, ο παίκτης να απελευθερώσει τους υπόλοιπους μάγους, ώστε να νικήσουν όλοι μαζί τους κακούς.
Πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιού:
Δείτε το τρέιλερ του παιχνιδιού:
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το gameplay του παιχνιδιού,
τότε κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο:
Κατεβάστε (download) τοπικά το παιχνίδι:
2. Termine - VideoGame (2D)
Παρουσιάστηκε στην Κεντρική σκηνή
του 11ου Μαθητικού Συνέδριου Πληροφορικής (2019)
Μαθητές
Βασίλης Χατζηκώστας, Ηλίας Μουσένας
Το Termine είναι ένα ηλεκτρονικό βιντεοπαιχνίδι, (2D platformer) και περιπέτειας. Η ιστορία του αρχίζει με έναν ανθρακωρύχο, ο οποίος ενώ βρίσκεται μέσα σε μία σπηλιά μαζί με άλλους συναδέλφους του, γίνεται ένας φονικός σεισμός (πάνω από 7-8 ρίχτερ) και ο ήρωας παγιδεύεται στη σπηλιά. Έτσι ο παίκτης πρέπει να περάσει όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού, για να φτάσει στο τέλος και να ελευθερωθεί, αφού έχει αντιμετωπίσει τους πιο επικίνδυνους εχθρούς. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα Clickteam Fusion 2.5. Αξίζει δε να σημειωθεί, πως όλα τα γραφικά του παιχνιδιού, είναι φτιαγμένα από τους ίδιους τους μαθητές (χειροποίητα – pixel προς pixel).
Δείτε την παρουσίαση αυτής της εργασίας στην Κεντρική Σκηνή,
κάνοντας κλικ στο παραπάνω εικονίδιο,
(από το σημείο 01:10:10 και μετά ...)
Πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιού:
Δείτε το τρέιλερ του παιχνιδιού:
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το gameplay του παιχνιδιού (download),
τότε κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο:
Εάν θέλετε να δείτε στιγμιότυπα από το 11ο Μαθητικό Συνέδριο,
τότε κάντε κλικ στο παραπάνω εικονίδιο ...
Συσχετιζόμενα μαθήματα:
1. Εφαρμογές Πληροφορικής - Α' τάξης (Επιλεγόμενο μάθημα)
2. Ερευνητική Εργασία (Project) - A' τάξης
Με εκτίμηση,
Νίκος Γ. Χατζηλάμπρου
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86, 3ο ΓΕΛ Βέροιας.